Termenii si conditiile

I. Despre Noi
Site-ul www.mariotools.ro este oferit de SERBAN ADRIAN PETRE INTREPRINDERE INDIVIDUALA cu sediul in Strada Strandului, nr 32, Raureni , Ramnicu Valcea 24050 inmatriculata in Registrul comertului sub nr. F38/1179/2005, avand cod unic de inregistrare 19282271, denumita in cele ce urmeaza Societatea.
Ne puteti contacta prin urmatoarele mijloace:
Prin posta la adresa de corespondenta: Strada Strandului, nr 32, Raureni , Ramnicu Valcea 24050, Romania.
Prin e-mail la urmatoarele adrese:
comenzi@mariotools.ro
Telefonic la numarul de telefon :
+40 736 070 700
II. Despre www.mariotools.ro
www.mariotools.ro este un serviciu e-commerce care ofera utilizatorilor sai posibilitatea de a intra in posesia produselor afisate. Achizitia produselor se face pe baza comenzilor primite prin site sau telefon.
III. Proprietatea Intelectuala
Continutul si designul www.mariotools.ro, precum si orice alt material avand legatura cu acesta trimis dvs. prin email sau furnizat dvs. prin orice altamodalitate (exemplu: articole, design, descriere produse si orice altemateriale), apartin Societatii si/sau colaboratorilor sai – acolo unde acestlucru este specificat in mod expres – (drept de autor) si sunt protejate delegislatia privind proprietatea intelectuala. Nu puteti utiliza, reproduce sau permite nimanui sa utilizeze sau sa reproduca materialele www.mariotools.ro fara adetine o permisiune scrisa, prealabila din partea Societatii.
Nu puteti folosi cadre (frames in sensul limbajului HTML) sau tehnici deincadrare (framing techniques in sensul limbajului HTML) pentru marci,logo-uri, sau alte informatii protejate de legea copyrightului (inclusive imagini, texte, interfete, formulare) ale www.mariotools.ro fara a detine opermisiune scrisa, prealabila, din partea Societatii.
Este permisa crearea limitata, revocabila si neexclusiva a hiperlinkurilorcatre pagina de index a www.mariotools.ro, atata timp cat aceasta actiune nu prezinta serviciul www.mariotools.ro intr-o lumina falsa, inselatoare, derogatoriesau ofensiva. Nu puteti folosi logo-ul firmei sau alte proprietati grafice, saumarci ca parte a hyperlinkurilor fara a detine o permisiune scrisa, prealabila,din partea Societatii.
IV. Inregistrarea ca utilizator
Site-ul www.mariotools.ro poate fi accesat in mod gratuit, iar simpla navigare inpaginile acestuia nu este conditionata de inregistrarea ca utilizator (creareaunui cont de utilizator pe Site). Pentru a beneficia insa de anumite servicii oferite de Site, precum achizitionarea produselor oferite de acesta, primirea newsletterului www.mariotools.ro sau verificarea situatiei unor comenzi proprii, va trebui sa va inregistrati ca utilizator (sa va creati un cont de utilizator pe Site). Inregistrarea ca utilizator presupune acceptarea prealabila de catre dvs. a Termenilor si Conditiilor de utilizare a www.mariotools.ro si a Politicii deConfidentialitate a acestuia. Aceste reglementari constituie baza contractualaa raporturilor dintre utilizatori si Societate.
Intrucat prevederile Termenilor si Conditiilor de utilizare si ai Politicii de Confidentialitate pot fi modificate, va rugam sa le revedeti periodic. In conditiile in care nu veti mai fi de acord cu prevederile acestora, va rugam sa nu mai accesati/folositi serviciile www.mariotools.ro.
Daca folositi acest Site, sunteti responsabili cu privire la pastrarea confidentialitatii datelor de acces in contul dvs. de utilizator, creat pe Site si sunteti de acord sa va asumati responsabilitatea pentru toate activitatile efectuate din contul dvs. de utilizator, creat pe Site.
V. Datele Personale
Prin inregistrarea ca utilizator al www.mariotools.ro va vom solicita o serie de date personale, precum numele si prenumele, adresa de email, dar si alte informatii cu caracter personal, care sa permita identificarea dvs. ca utilizator al serviciului www.mariotools.ro. De asemenea, pentru a va abona la newsletterul sau alertele www.mariotools.ro va trebui sa ne comunicati o adresa de e-mail valida precum si alte date legate de dvs. Va rugam sa accesati pagina in care va este prezentata Politica de Confidentialitate pentru a va informa cuprivire la informatiile colectate de www.mariotools.ro, cu privire la modul in care sunt folosite acestea, precum si la drepturile cu privire la protejarea intimitatii dvs.
VI. Procedura de cumparare
Pentru a cumpara si intra in posesia produselor oferite spre vanzare pe www.mariotools.ro este necesara parcurgerea urmatoarelor etape:
– identificarea si alegerea produselor
– inregistrarea dvs. ca utilizator al www.mariotools.ro
– efectuarea platii produselor. Plata se efectueaza online sau prin transferbancar/ordin de plata, in conditiile reglementate la Capitolul VII, iar costul final va contine pretul produsului comandat cu TVA inclus, pretul livrarii si,daca este cazul, pretul timbrului verde, in conformitate cu dispozitiile HG448/2005.
– livrarea produselor comandate si achitate va fi insotita, daca este cazul, de certificatul de garantie, de certificatul cu privire la service-ul post-vanzare asigurat de catre producator/importator/distribuitor si/sau alte certificatedaca este cazul.
Prin lansarea unei comenzi electronice sau telefonice pe www.mariotools.ro, sunteti de acord cu forma de comunicare (telefonica sau prin e-mail) prin care Site-ul isi deruleaza operatiunile.
VII. Cum cumpar
VII.1. Preturile
Cu exceptia cazurilor in care este prevazut altfel, preturile produselor afisate pe www.mariotools.ro reprezinta preturile finale de cumparare si includ TVA(taxa pe valoare adaugata de 19%, valabila in Romania). Preturile finale de cumparare pot fi preturi sugerate de catre producatori sau furnizori, sau pot fi estimate in functie de preturile standard practicabile la nivelul industriei produsului comercializat. Preturile finale de cumparare pot sa nu reprezinte cele mai competitive preturi de pe un anumit segment de produse sau pentru o anumita perioada.
VII.2. Metode de plata
Pentru efectuarea platii produselor comandate, puteti alege dintre urmatoarele metode de plata: transfer bancar/ordin de plata sau numerar/cash la livrare. Daca ati ales ca metoda de plata transferul bancar/ordin de plata, urmatorul ecran va multumeste pentru comanda plasata si va ofera informatiile relevante pentru comanda si plata. Aceste informatii le veti primi si prin e-mail, subforma unei facturi (detalii in cap. VII.2.1). Daca ati ales sa platiti numerar/cash la livrare, dupa plasarea comenzii veti primi prin e-mail informatiile relevante pentru comanda dvs., sub forma unei facturi, urmand sa efectuati plata produsului catre persoana care efectueaza livrarea.
VII.2.1. Cum cumpar si platesc produse de pe site-ul www.mariotools.ro prin transfer bancar/ordin de plata?
Puteti cumpara produse prin www.mariotools.ro urmand pasii:
a. Selectati produsul pe care doriti sa-l achizitionati si apasati pe linkul\\\”Adauga in cos\\\”.
b. Introduceti/confirmati datele dvs. personale.
Aceste informatii sunt necesare pentru procesarea corecta si eficienta acomenzii plasate de catre dvs. Va rugam sa completati corect formularul si sa indicati persoanele catre care se face facturarea si livrarea. Adresa de e-mai lare importanta extrema deoarece informatiile legate de comanda si produselecomandate vor fi transmise prin e-mail. O adresa de e-mail incorecta incetineste intregul proces de comanda. Mai mult de atat, Societatea nu va putea sa va contacteze si sa va informeze asupra starii comenzii dvs. Adresa pentru livrare este aceeasi cu adresa de facturare de la sfarsitul formularului. Daca adresa de livrare,sau adresa de facturare, sau ambele adrese nu sunt aceleasi cu adresele pe carele aveti inregistrate in contul de utilizator de pe Site, inainte de a trece la urmatorul pas din procesul de plasare a comenzii, introduceti adresele defacturare si/sau de livrare valabile pentru comanda respectiva. Daca ati ales metoda de plata Transfer bancar/ordin de plata, veti primi prin e-mail ofactura cu toate datele privitoare la comanda dvs., urmatorul pas fiindefectuarea platii in cel mai scurt termen. In procesul efectuarii platii prin transfer bancar/ordin de plata, trebuie sa mentionati la sectiunea Detalii de plata a ordinului de plata, numarul facturii primite prin email, care reprezinta confirmarea comenzii plasate. Dupa efectuarea platii prin transferbancar/ordin de plata, va rugam sa ne trimiteti o confirmare de plata la adresa comenzi@mariotools.ro, in maximum 24 de ore.
IX. Garantie
Toate produsele comercializate au o garantie de 2 ani
X. Descrierea si returnarea produselor
www.mariotools.ro depune toate eforturile pentru a fi cat se poate de precis. Cu toate acestea, www.mariotools.ro nu garanteaza ca descrierile produselor sau a altor tipuri de materiale care au legatura cu acestea sunt precise, complete, curente sau fara erori. Daca un produs oferit de www.mariotools.ro este diferit fata de descrierea aferenta acestuia de pe Site, il puteti returna respectand prevederile Politicii de returnare a produselor a Site-ului si in conformitate cu legislatia romana in vigoare.
Consumatorul are dreptul sa notifice in scris comerciantul ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 10 zile lucratoare de la primirea produsului sau, in cazul prestarilor de servicii, de la incheierea contractului, in conformitate cu dispozitiile Ordonantei nr.130/2000.
In cazul in care intelegeti sa valorificati acest drept aveti urmatoarele obligatii:
– de a returna produsul cumparat, in ambalajul original, nedeteriorat, pe cheltuiala dvs.
– de a returna produsul cumparat in stare de functionare, nedeteriorat, in starea in care v-a fost livrat.
Consumatorul nu poate returna urmatoarele produse achizitionate, cu exceptia cazurilor in care partile au convenit altfel:
– certificate de garantie extinsa;
XI. Recenzii, comentarii, comunicari si alte tipuri de continut
Utilizatorii pot posta recenzii, comentarii sau alte tipuri de continut;trimite sugestii, idei, pune intrebari, propune articole sau, alte tipuri demateriale, atata timp cat continutul acestora nu este ilegal, obscen,amenintator, defaimator, nu incalca dreptul la intimitate sau legea cu privirela protejarea proprietatii intelectuale; nu contine virusi informatici,comunicari comerciale, politice, care instiga la ura sau intoleranta pe motiveetnice, religioase, rasiale, de orientare sexuala, mesaje colective sau alteforme de spam. In vederea postarii de recenzii, comentarii, comunicari sialte tipuri de continut, nu puteti folosi adrese de e-mail sau identitatifalse. www.mariotools.ro isi rezerva dreptul, dar nu are obligatia de a elimina sau edita toate tipurile de continut postate de catre utilizatori si nu areobligatia de a revedea periodic acest continut. Odata cu postarea de recenzii,comentarii, comunicari si alte tipuri de continut pe www.mariotools.ro, transmiteti,in afara cazurilor in care Societatea indica altfel, drepturile de proprietate intelectuala, in mod neexclusiv, perpetuu, irevocabil, asupra materialelor postate.Societatea are dreptul de a modifica, reproduce, transmite, adapta, publica,distribui materialele postate de catre utilizatori, prin orice mijloc decomunicare in masa, din orice tara. Prin postarea de recenzii, comentarii, comunicari si alte tipuri de continut pe www.mariotools.ro,cedati dreptul Societatii de a folosi numele dvs. in relatie cu materialele postate; garantati ca detineti sau controlati intr-o alta forma, dreptul deproprietate intelectuala asupra materialelor pe care le postati; ca materialelepostate nu violeaza nici una dintre conditiile de postare ale recenziilor,comentariilor, comunicarilor si alte forme de continut din parteautilizatorilor, ale www.mariotools.ro.
www.mariotools.ro are dreptul, dar nu obligatia de a monitoriza, edita sau sterge,orice tip de continut sau activitati ale utilizatorilor pe Site. www.mariotools.ro nu este responsabil si nu isi asuma responsabilitatea pentru nici unul dintrematerialele postate de catre alte terte parti pe Site. www.mariotools.ro are dreptulde a nu publica toate comentariile si articolele propuse de catre utilizatori.
XII. Forta Majora
www.mariotools.ro, afiliatii sau/si in general furnizorii de produse sau servicii catre www.mariotools.ro nu pot fi facuti responsabili pentru nici o intarziere sau eroare rezultand direct sau indirect din cauze care nu depind de vointa www.mariotools.ro. Aceasta exonerare include, dar nu se limiteaza la: erorile de functionare aechipamentului tehnic de la www.mariotools.ro, lipsa functionarii conexiunii lainternet, lipsa functionarii conexiunilor de telefon, virusii informatici,accesul neautorizat in sistemele www.mariotools.ro, erorile de operare, precum sicazurile de forta majora stipulate de legislatia romana in vigoare.
XIII. Publicitatea
www.mariotools.ro poate afisa, in paginile sale, reclame la produsele din oferta sa precum si la produse ori servicii apartinand tertilor. Prin utilizarea www.mariotools.ro si prin acceptarea Termenilor si Conditiilor de utilizare ale acestuia si a Politicii de confidentialitate, va exprimati in mod direct acceptul de a fi destinatarul acestor comunicari cu caracter comercial.
XIV. Reclamatii privind incalcarea legii referitoare la protejareaproprietatii intelectuale
www.mariotools.ro respecta dreptul la proprietatea intelectuala a tertilor. Daca ati observat ca Site-ul contine informatii care incalca dreptul acestora la proprietate intelectuala, va rugam sa ne trimiteti o instiintare la adresa de email: comenzi@mariotools.ro, sau sa ne contactati la numerele de fax si telefon, saula adresa de corespondenta, afisate la capitolul Despre noi din prezentul contract.
XV. Legislatia aplicabila
Serviciile oferite de Societate prin intermediul www.mariotools.ro sunt guvernate de dispozitiile legilor romane, cu precadere de Legea 365/2002 privind comertul electronic, Ordonanta 130/2000 privind protectia consumatorilor la incheierea si executarea contractelor la distanta, HG 448/2005 si Directiva Europeana EC/96/2002,care reglementeaza regimul taxei pentru timbrul verde, aplicabil produselor electronice.
Termenii si conditiile www.mariotools.ro se supun legislatiei romane. In caz delitigiu, se va incerca mai intai o rezolvare pe cale amiabila, in termen de 30de zile lucratoare de la inregistrarea reclamatiei la sediul www.mariotools.ro.In cazul in care nu se poate ajunge la o intelegere in termenul precizatanterior, litigiile dintre Parti se vor supune rezolvarii instantelor judecatoreasti competente de pe raza municipiului Valcea.
XVI. Prezentarea ofertei
www.mariotools.ro isi rezerva dreptul de a opera oricand, orice modificariasupra preturilor si datelor tehnice prezente pe site-ul www.mariotools.ro, fara o instiintare prealabila. Datele tehnice prezente pe site-ul www.mariotools.ro au caracter informativ si nu reprezinta o obligatie contractuala. Fotografiile depe site-ul www.mariotools.ro au caracter informativ si pot exista diferente intreacestea si produs.